Isolatie.                                             
DE ONLINE INFORMATIE PORTAL
  
Laatste update:
 
NIEUWS
Gaan voor groene Groei
Wilma Mansveld Gaan voor groene GroeiStaatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld vindt dat de EU zichzelf ambitieuze klimaat- en energiedoelen moet opleggen om de klimaatverandering aan te pakken. Om dit te onderbouwen heeft ze aan de Tweede Kamer het rapport "Going for Green Growth" toegezonden.

Lees meer over dit rapport dat onder de naam "Gaan voor groene Groei" is gestuurd aan de Tweede kamer in het artikel hierover. Hier is ook het complete rapport te downloaden.
Lees meer >
Heijmans en VolkerWessels uit Bouwend Nederland
Logo Bouwend NederlandDe grote bouwbedrijven Heijmans en VolkerWessels hebben hun lidmaatschap van brancheorganisatie Bouwend Nederland per 1 januari 2015 opgezegd.

Onvrede over de crisisaanpak van Bouwend Nederland heeft het tweetal doen besluiten uit de branchevereniging te stappen.

Alleen wanneer de organisatie onder leiding van oud-minister Maxime Verhagen een aantal hervormingen doorvoert, heroverwegen zij hun beslissing. Dat lieten beide bedrijven donderdag weten.,,Wij willen dat de brancheverenining beter aansluit bij onze wensen en verwachtingen'', zegt een woorvoerder van VolkerWessels.

Een zegsman van Heijmans geeft aan dat zijn bedrijf meer oog voor ondernemerschap en meer snelheid van handelen verlangt van Bouwend Nederland. Hij benadrukt dat de beslissing niets te maken heeft met de aanstelling van Verhagen als voorzitter eerder dit jaar. De voormalig CDA-voorman nam in juli de voorzittershamer over van partijgenoot Elco Brinkman.

Bouwend Nederland bevestigt de opzegging van de bedrijven. ,,Overal staan verenigingen en dergelijke onder druk. Lid zijn van een branchevereniging is geen automatisme meer. Deze twee leden hebben inderdaad per 2015 opgezegd, maar we zijn en blijven constructief met hen in gesprek over de toekomst'', aldus Verhagen in een reactie.


Lees meer >
Onderzoek van de Gezondheidsraad naar de risico's van isolatiemateriaal
risico isolatie materiaalMinister Blok (Wonen) vraagt de Gezondheidsraad om een onderzoek te starten naar de gezondheidsrisico's van bepaalde isolatie materialen. Hij neemt hiermee neemt het signaal over mogelijke gezondheidsrisico’s van isolatiematerialen serieus.

Een groep experts, waaronder vooraanstaande toxicologen, chemici en longartsen, uitten op 3 september in een reportage van Altijd Wat Monitor, een programma van de NCRV, hun zorgen over de mogelijke gezondheidsrisico’s van glas- en steenwol. Op de uitzending en de brandbrief werd volop gereageerd door collega-longartsen en toxicologen, maar ook dermatologen en oogheelkundigen.

Onderzoek
De groep vindt het positief dat de minister nu werk maakt van onderzoek naar de mogelijke gezondheidsrisico’s van isolatiemateriaal als glas- en steenwol en PUR. De Gezondheidsraad adviseerde in 1995 voor het laatst over onder meer de gezondheidsrisico’s glas- en steenwol.

Lees meer >
Friese NUON gelden voor energiebesparing
Friesland isoleertVoor de verstrekking van energiepremies heeft de provincie Friesland voor de komende drie jaar EUR 11,9 mln uitgetrokken. De investeringen in de energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld gevel-, dak-, vloer- en spouwmuurisolatie en zonneboilers, moeten lagere woonlasten, minder CO2- uitstoot en werkgelegenheid in de bouw opleveren, zo stelt de provincie.

De provincie Friesland stelt vanaf 1 november een energiepremie beschikbaar voor particuliere woningbezitters, die op kan lopen tot EUR 2.400. De subsidieregeling is onderdeel van de investeringsagenda Wurkje foar Fryslân, dat erop gericht is om de Friese economie een impuls te geven en is een onderdeel van een totaal pakket van 300 miljoen Euro dat aan de NUON gelden wordt onttrokken. 

Eerder kondigde de Nederlandse overheid al een regeling aan waaronder eigen woningbezitters vanaf eind 2013 een goedkope lening kunnen krijgen voor bepaalde energiebesparende verbouwingen aan hun huis. Denk aan gevel- dak- en vloerisolatie, dubbele beglazing, warmtepompen, energiezuinige ventilatie en ketels.

Lees meer >
Een passief huis van beton
Passief huis van betonArchitect Philippe de Menten heeft zich gevestigd in Limal, midden in een groene omgeving. Hij vertelt ons het interessante verhaal van de bouw van zijn vrijstaande woning , uitgevoerd in betonmetselwerk. Deze woning is eigentijds en passief: een elegante leefomgeving die hand in hand gaat met overtuigend thermisch comfort.

“Passief bouwen was niet de uitgangspositie maar meer het resultaat van een reeks puzzelstukjes die op de juiste plaats vielen, met passief als uitkomst”, stelt de architect. Het ontwerpen van dit huis bleek een verhaal van opeenvolgende verrassingen te zijn.

Beton in een natuurlijke omgeving en dan ook nog passief. Lees het volledige verhaal op de website van BouwenWonen.

Lees meer >


U bent nu hier: Home

MKB isolatie portal

Dé isolatie portal voor het MKB biedt u informatie over isolatie, isolatieklussen, isolatieprojecten en nieuwe isolatietechnieken. Deze portal biedt u het laatste isolatienieuws. Ook vindt u hier interessante artikelen die geplaatst worden door uw vak- en branchegenoten.

Bent u op zoek naar een vakblad of een tijdschrift? Naar een isolatiebedrijf of een isolatiebeurs? Ook dit vindt u allemaal op Isolatie.BlueStart, dé isolatie portal voor het MKB.

Plaats úw isolatie nieuws | Vermeld uw isolatiebedrijf | Plaats úw evenementen
Plaats een artikel over úw isolatieproject | Adverteer gericht op isolatie.bluestart.nl

Schuin dak isoleren Dakkapel isoleren Plafond isoleren Scheidingswand isoleren
Spouwmuur isoleren Buitenmuur isolereren Vloer isoleren Vliering isoleren

Nieuws over isolatie en isoleren

De isolatiebranche is constant in beweging. Zeker in deze tijd van energieneutraal bouwen, verscherping van de EPC-norm en het aanstaande nieuwe bouwbesluit. En er gebeurt nog veel meer op gebied van isoleren. Nieuwe technieken, interessante projecten en veranderingen in de regelgeving (ook subsidies) vormen een belangrijk onderdeel van het nieuws dat u op deze isolatie portal vindt.

 Isolatienieuws

Artikelen voor en door isolatie branchegenoten

De toegevoegde waarde van deze Isolatie.BlueStart zit hem in de compleetheid van dit platform. De artikelen over isoleren zijn hier een belangrijk onderdeel van. Iedereen mag deze artikelen namelijk plaatsen, iedereen mag ze lezen en iedereen mag erop reageren. Wilt u iets vertellen over isoleren? Heeft u een onderzoek gedaan? Of heeft u een nieuwe isolatietechniek ontwikkeld? Plaats dan een artikel en maak uw bericht wereldkundig.

Isolatieartikelen
Comfort Company Isoleert