Isolatie.                                             
DE ONLINE INFORMATIE PORTAL
  
Laatste update:
 
NIEUWS
Gaan voor groene Groei
Wilma Mansveld Gaan voor groene GroeiStaatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld vindt dat de EU zichzelf ambitieuze klimaat- en energiedoelen moet opleggen om de klimaatverandering aan te pakken. Om dit te onderbouwen heeft ze aan de Tweede Kamer het rapport "Going for Green Growth" toegezonden.

Lees meer over dit rapport dat onder de naam "Gaan voor groene Groei" is gestuurd aan de Tweede kamer in het artikel hierover. Hier is ook het complete rapport te downloaden.
Lees meer >
Heijmans en VolkerWessels uit Bouwend Nederland
Logo Bouwend NederlandDe grote bouwbedrijven Heijmans en VolkerWessels hebben hun lidmaatschap van brancheorganisatie Bouwend Nederland per 1 januari 2015 opgezegd.

Onvrede over de crisisaanpak van Bouwend Nederland heeft het tweetal doen besluiten uit de branchevereniging te stappen.

Alleen wanneer de organisatie onder leiding van oud-minister Maxime Verhagen een aantal hervormingen doorvoert, heroverwegen zij hun beslissing. Dat lieten beide bedrijven donderdag weten.,,Wij willen dat de brancheverenining beter aansluit bij onze wensen en verwachtingen'', zegt een woorvoerder van VolkerWessels.

Een zegsman van Heijmans geeft aan dat zijn bedrijf meer oog voor ondernemerschap en meer snelheid van handelen verlangt van Bouwend Nederland. Hij benadrukt dat de beslissing niets te maken heeft met de aanstelling van Verhagen als voorzitter eerder dit jaar. De voormalig CDA-voorman nam in juli de voorzittershamer over van partijgenoot Elco Brinkman.

Bouwend Nederland bevestigt de opzegging van de bedrijven. ,,Overal staan verenigingen en dergelijke onder druk. Lid zijn van een branchevereniging is geen automatisme meer. Deze twee leden hebben inderdaad per 2015 opgezegd, maar we zijn en blijven constructief met hen in gesprek over de toekomst'', aldus Verhagen in een reactie.


Lees meer >
Onderzoek van de Gezondheidsraad naar de risico's van isolatiemateriaal
risico isolatie materiaalMinister Blok (Wonen) vraagt de Gezondheidsraad om een onderzoek te starten naar de gezondheidsrisico's van bepaalde isolatie materialen. Hij neemt hiermee neemt het signaal over mogelijke gezondheidsrisico’s van isolatiematerialen serieus.

Een groep experts, waaronder vooraanstaande toxicologen, chemici en longartsen, uitten op 3 september in een reportage van Altijd Wat Monitor, een programma van de NCRV, hun zorgen over de mogelijke gezondheidsrisico’s van glas- en steenwol. Op de uitzending en de brandbrief werd volop gereageerd door collega-longartsen en toxicologen, maar ook dermatologen en oogheelkundigen.

Onderzoek
De groep vindt het positief dat de minister nu werk maakt van onderzoek naar de mogelijke gezondheidsrisico’s van isolatiemateriaal als glas- en steenwol en PUR. De Gezondheidsraad adviseerde in 1995 voor het laatst over onder meer de gezondheidsrisico’s glas- en steenwol.

Lees meer >
Friese NUON gelden voor energiebesparing
Friesland isoleertVoor de verstrekking van energiepremies heeft de provincie Friesland voor de komende drie jaar EUR 11,9 mln uitgetrokken. De investeringen in de energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld gevel-, dak-, vloer- en spouwmuurisolatie en zonneboilers, moeten lagere woonlasten, minder CO2- uitstoot en werkgelegenheid in de bouw opleveren, zo stelt de provincie.

De provincie Friesland stelt vanaf 1 november een energiepremie beschikbaar voor particuliere woningbezitters, die op kan lopen tot EUR 2.400. De subsidieregeling is onderdeel van de investeringsagenda Wurkje foar Fryslân, dat erop gericht is om de Friese economie een impuls te geven en is een onderdeel van een totaal pakket van 300 miljoen Euro dat aan de NUON gelden wordt onttrokken. 

Eerder kondigde de Nederlandse overheid al een regeling aan waaronder eigen woningbezitters vanaf eind 2013 een goedkope lening kunnen krijgen voor bepaalde energiebesparende verbouwingen aan hun huis. Denk aan gevel- dak- en vloerisolatie, dubbele beglazing, warmtepompen, energiezuinige ventilatie en ketels.

Lees meer >
Een passief huis van beton
Passief huis van betonArchitect Philippe de Menten heeft zich gevestigd in Limal, midden in een groene omgeving. Hij vertelt ons het interessante verhaal van de bouw van zijn vrijstaande woning , uitgevoerd in betonmetselwerk. Deze woning is eigentijds en passief: een elegante leefomgeving die hand in hand gaat met overtuigend thermisch comfort.

“Passief bouwen was niet de uitgangspositie maar meer het resultaat van een reeks puzzelstukjes die op de juiste plaats vielen, met passief als uitkomst”, stelt de architect. Het ontwerpen van dit huis bleek een verhaal van opeenvolgende verrassingen te zijn.

Beton in een natuurlijke omgeving en dan ook nog passief. Lees het volledige verhaal op de website van BouwenWonen.

Lees meer >


U bent nu hier: Home > Artikelen
PassiefHuis
In opdracht van Passiefhuisbouwers
Datum geplaatst: 07-04-2011
Naam: Willem

Het is een veelgehoorde term, passief isoleren. Het lijkt zelfs een modewoord te worden. Daarom een korte uitleg wat passief isoleren nu precies is. 

Passiefhuis

Passief isoleren is een term die wordt gebruikt bij het isoleren van een passiefhuis. Inderdaad, passiefhuis wordt aan elkaar geschreven. Een passiefhuis is een huis dat zo goed geïsoleerd is en uitgerust met apparatuur, dat het geen energie meer verbruikt. Alle energie die binnenshuis nodig is, kan door het huis zelf worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld d.m.v. zonnepanelen.

Dikte bij passief isoleren

Een passiefhuis wordt in de regel geisoleerd met ongeveer 30 centimeter minerale wol (glaswol of steenwol). Ook andere (hoogwaardige) isolatiematerialen zijn mogelijk, hierbij kan worden volstaan met een dunnere laag. Echter is dit ook een stuk prijziger en is de geluidsisolatie en brandveiligheid over het algemeen minder.

Rc-waarde passiefhuis

De Rc-waarde van een passiefhuis ligt meestal rond de 10,0 m2.K/W. Dit levert omgerekend een U-waarde van 0,10 W/m2.K. Een dergelijke isolatiewaarde levert, in combinatie met apparatuur en terugwininstallaties, een maximaal energieverbruik van 15 kWh/m2jaar. Deze 15 kWh is de randvoorwaarde om een huis passief te mogen noemen. Is het verbruik meer dan 15 kWh, dan kunt u spreken over een energiezuinig huis, maar geen passiefhuis!


Tell A Friend

terug naar overzicht artikelen

Aantal reacties: 0 | Reageren

Uw e-mailadres wordt niet getoond op de website


Reageren:
Naam:*
Email:*
Bericht:*
Vul bovenstaande code in:
Comfort Company Isoleert